Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


utorak, 22. travnja 2014.

Evo zašto je Esad Medar završio na biro-u za zapošljavanje?!

Esad Medar, zaposlenik zeničkog preduzeća "Metalno" je završio na birou za zapošljavanje zbog podrške protestima, odnosno porške Plenumu Zeničko dobojskog kantona. Kao razlog otkaza navedeno je da je koristio računar i opremu preduzeća „Metalno“ u svrhu plenuma građanki i građana Plenuma ZDK-a.


Dioničko društvo za proizvodnju, montažu i promet čeličnih konstrukcija i opreme Metalno d.d. Zenica na čelu sa direktorom Semizom Šišićem nije imao milosti prema zaposleniku koji donekle priznaje da je koristio računar, naglašavajući da je to bilo u vrijeme pauze za doručak.

Inače, Metalno Zenica sa 368 zaposlenih radnika nalazi se u sastavu dioničara sa iznosima više od 5% dionica: ZIF " Big-invest grupa, ZIF "Bosfin , ZIF Mi-group, ZIF "Bonus "; Šišić Semiz, Hadžipašić Selma, Malićbegović Mirsad.


U opisu videa stoji:

Esad Medar, zaposlenik zeničkog preduzeća "Metalno" je završio na birou za zapošljavanje zbog Vas nezaposlenih! Vi, kojima ne može dati otkaz, dokle ćete trpiti tiraniju? Hoćete li i dalje gledati i trpiti nasilje oko Vas? Hoćete li dozvoliti da Vam supruge i djevojke rade za bijednu crkavicu dok Vi sjedite besposleni? Vi „muškarčine" treba li da prođete ispod duge nebi li postali žena da bi vam dali posao da im kuvate kafe, kave ili kahve? Sram Vas bilo!

Sloboda narodu!

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi