Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

utorak, 22. travnja 2014.

Evo zašto je Esad Medar završio na biro-u za zapošljavanje?!

Esad Medar, zaposlenik zeničkog preduzeća "Metalno" je završio na birou za zapošljavanje zbog podrške protestima, odnosno porške Plenumu Zeničko dobojskog kantona. Kao razlog otkaza navedeno je da je koristio računar i opremu preduzeća „Metalno“ u svrhu plenuma građanki i građana Plenuma ZDK-a.


Dioničko društvo za proizvodnju, montažu i promet čeličnih konstrukcija i opreme Metalno d.d. Zenica na čelu sa direktorom Semizom Šišićem nije imao milosti prema zaposleniku koji donekle priznaje da je koristio računar, naglašavajući da je to bilo u vrijeme pauze za doručak.

Inače, Metalno Zenica sa 368 zaposlenih radnika nalazi se u sastavu dioničara sa iznosima više od 5% dionica: ZIF " Big-invest grupa, ZIF "Bosfin , ZIF Mi-group, ZIF "Bonus "; Šišić Semiz, Hadžipašić Selma, Malićbegović Mirsad.


U opisu videa stoji:

Esad Medar, zaposlenik zeničkog preduzeća "Metalno" je završio na birou za zapošljavanje zbog Vas nezaposlenih! Vi, kojima ne može dati otkaz, dokle ćete trpiti tiraniju? Hoćete li i dalje gledati i trpiti nasilje oko Vas? Hoćete li dozvoliti da Vam supruge i djevojke rade za bijednu crkavicu dok Vi sjedite besposleni? Vi „muškarčine" treba li da prođete ispod duge nebi li postali žena da bi vam dali posao da im kuvate kafe, kave ili kahve? Sram Vas bilo!

Sloboda narodu!

Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi