Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 23. travnja 2014.

Argument koji pokazuje da se Općina Zenica deklarativno zalaže za borbu protiv korupcije!

U video prilogu donosimo Vam argument koji pokazuje kako je očito da se Općina Zenica deklarativno zalaže za borbu protiv korupcije. 

Naime, radi se o odbijanju usluga korištenja općinske sale za potrebe udruženja „Akcija građana“, članice Watch dog tima za borbu protiv korupcije u svrhu održavanje tribine „Akcijom građana protiv korupcije“.

Iz udruženja „Akcija građana“ poslat je Zahtjev za ustupanje sale Vijeća radi održavanja Javne tribine u svrhu promocije i potrebe aktivnog učešća građana u borbi protiv korupcije u BiH. Sve obaveze i troškove oko ustupanja sale finansirao bi Watch dog tim udruženja „Akcija građana“ kao članica ACCOUNT-a.

Međutim, bezrazložnim odbijanjem usluga, odnosno korištenja sale, očito je da Općini Zenica i nije stalo do jednog takvog učešća iako je i Općina Zenica članica mreže sa predstavnikom Dževdanom Brajić, direktoricom Stručne službe Vijeća i načelnika.

Argument koji pokazuje da se Općina Zenica deklarativno zalaže za borbu protiv korupcije je Sala Općinskog vijeća Zenica koja u zatraženo vrijeme 23.04.2014. u 18,00 prazna. Dakle, nije bila zauzeta kako su tvrdili iz Općine Zenica.

Podsjećamo, ACCOUNT je mreža nevladinih organizacija, institucija, pojedinaca koji žele zajednički i sistematski raditi na borbi protiv korupcije u BiH.

Mreža ACCOUNT će svojim zagovaračkim i konkretnim akcijama kreirati pritisak na bh. vlasti na svim nivoima da ubrzaju antikorupcijske reforme, koje su uostalom i obavezujuće za proces evropskih integracija.

Pogledajte video i presudite sami:
Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi