nedjelja, 23. ožujka 2014.

Vlast i policija - Konstatni pritisci na demonstrante!

Piše: Muhamed Pivić, udruženje Akcija građana 

Građani imaju jasne zahtjeve, promijeniti trenutno stanje u zemlji. Uvidjevši da su demonstracije izgubile na intezitetu sasvim je jasno da načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović neće podnijeti ostavku iako se nekoliko stotina građana svakodnevno  okuplja na platou ispred RK Bosna, odakle  kreće u protestnu šetnju ulicama grada pored sjedišta Općine i Kantona, pravosudnih institucija, te sjedišta SDP-a i SDA.  

U protestnoj šetnji  ogorčeni građani obično uzvikuju  i prozivaju one za koje smatraju da su odgovorni za stanje u kojem se nalaze a u četvrtak 20. marta policija je privela demonstranta I. Musaefendića koji je potom dobio prekšajnu prijavu zbog navodnog vrijeđanja načelnika.

Učesnici plenuma građana Zenice ošto su osudili ovakav čin putem saopštenja jasno poručivši „Načelniče, ako niste sposobni da nam se obratite, odlazite". Meliha Bajramović, portparolka Plenuma  kazala je kako je istina da se u drugim zemljama na protestima  rijetko uzvikuje nečije ime, jer su protesti namijenjeni cijeloj vladi. Međutim, u BiH je drugačija zbog nerada Suda i Tužilaštva, a taj nerad je doveo do toga da pojedinci upleteni u korupciju ostaju na vlasti i sada ti pojedinci sve češće postaju meta očajnih građana. A šta su to oni očekivali? Sigurni sam da su i oni u svojim 'pećinama' čuli za pojam anarhija. Da li oni žele da izbjegnemo anarhiju u cijeloj državi? Nadam se da žele- kazala je Bajramović.
Bajramović je, između ostalog, naglasila da su građani ogorčeni,opravdano, i da nemaju strpljenja da paze na svoj govor, prenosi avaz.

„Šta je Huso radio? Koliko se kralo i koliko je preduzeća uništio? Ja stojim iza toga i ovo nikad neću platit“, kazao je Musaefendić u neposrednom obraćanju građankama i građanima na sinoćnjem plenumu održanom u fiskulturnoj sali Bilmišće.
Pogledajte video:

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...