Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

četvrtak, 6. ožujka 2014.

Otvoreno pismo

Piše: Muhamed Pivić, udruženje Akcija građana 

Kažu da je izdaja oblik prijevare, da izdati nekoga znači iznevjeriti nečije povjerenje, nečija očekivanja u pravednu borbu za interese grupe kojoj subjekt pripada. No, dok je ne doživiš ne znaš kakav je osjećaj.

S obzirom da se finansiraju iz budžeta, nekako sam i prihvatio to što je moj predsjednik Upravnog odbora na prvom radnom sastanku prije nepunih mjesec dana u sklopu koordinacije boračkih udruženja,Organizacije porodica šehida,Saveza ratnih vojnih invalida i JOB-a Unije veterana Zeničko dobojskog kantona podržao načelnika bez prethodno pribavljenog mišljenja Upravnog odbora Unije veterana BiH JOB-a općine Zenica.

Mada sam i tada bio blizu podnošenja ostavke na mjesto člana upravnog odbora ispred Sekcije JOB-a Javnog preduzeća „Komrad“ d.o.o Zenica, nekako sam prihvatio stanje takvim kakvim jeste s obzirom na okolnosti koje su se dešavale tog, za neke kobnog 07.02.2014 godine.

Međutim, dok se u Zenici vrše svakodnevna okupljanja nezadovoljnih građana, održan je tobože još jedan radni sastanak na kojem su doneseni zaključci u kojima oštro protestvuju protiv dodjele kancelarijskog prostora u zgradi Vlade kao i davanja na korištenje službenog automobila članovima plenuma građana, te ujedno traže da se plenum stavi u ravnopravan položaj sa ostalim udruženjima nevladinog sektora.

Podsjećam javnost kao i predstavnike boračke populacije od kojih se sve češće ograđuje njihovo članstvo da članovi plenuma građana nisu nikakva nevladina organizacija već socijalno ugrožena kategorija koja nema nikakva finansiranja za razliku od vas, koji narodni novac potrošite za zbrinjavanje sopstvenih guzica.

Čelnici boračkih organizacija vješto koriste rezignirane članove boračke populacije za sprovođenje sopstvenih ciljeva i to pokazuju svojim stavljanjem na stranu protiv nezadovoljnih građana među kojima je sve više pripadnika boračke populacije.

Vaše poslednje aktivnosti usmjerene su u davanje podrške onima koji su nas doveli u ovakav položaj i nedopustivo je, i suprotno zalaganju za pravdu, socijalnu pravdu i socijalnu brigu, bez ikakvih konsultacija donositi odluke bez prethodno pribavljenog mišljenja članstva kojeg zastupate i za takva djela neophodno bi bilo tražiti krivičnu odgovornost za zloupotrebe pečata.

S tim u vezi, ovako javno dajem ostavku na mjesto člana Upravnog odbora JOB-a Unije veterana Sekcije JOB-a bivšeg Javnog preduzeća „Komrad“ d.o.o Zenica.

Muhamed Pivić, predsjednik

 Sekcije JOB-a

Javnog preduzeća „Komrad“ d.o.o Zenica.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.