Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 22. veljače 2014.

Video: Cirkus oko podrški određenim političarima u Zenici i Fojnici!

- Ko stoji iza podrški određenim političarima?

Piše: Muhamed Pivić, udruženje Akcija građana 


Zenica i Fojnica mogli bi ući u istoriju novokomponovanih bisera demonstracija koje su još uvijek u toku . Dok su jedni došli protestirati protiv općinske vlasti i načelnika tih općina, drugi su došli dati podršku njegovu ostanku na vlasti. 


Pravo pitanje bi bilo: ko stoji iza podrški određenim političarima? Čini se da odgovor nije teško naslutiti. Iza takvih podrški stoje svi oni koji se finansiraju iz budžeta općina, najčešći je odgovor koji se širi društvenim mrežama jer bi navodno u slučaju izostajanja te podrške bili uskraćeni za budžetska sredstva ukoliko bi isti kojim slučajem ostali na vlasti. 

"Iz Općine me mogu samo mrtva iznijeti", kazao je Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica dok se zenički načelnik potrudio oko prikupljanja potpisa sportista, sindikata, boračkih organizacija, javnih preduzeća i saopćenja za javnost vezano za istu. 

Međutim, kako stvari stoje sve više je nesporazuma oko dosadašnjih navodnih podrški u ime ovoga ili onoga. Naravno, svjedok sam još jednog takvog „nesporazuma“ kada su u pitanju boračke organizacije. Zapravo, radi se o hitnom sazivanju predstavnika tih boračkih organizacija oko potpisivanja podrške onima koji su se uplašili pritiska od strane demonstranata koji je prvih dana demonstracija, priznat ćete, bio veoma snažan.

 - Nesporazum oko podrške udruženja taksista. 

Podsjećam, u istoj informativnoj emisiji, emitovanoj 15.02.2014. ( 6-oj minuti video priloga) koju sam već demantovao kada se radi o sindikatu preduzeća u kojem radim, objavljeno je da je načelnik općine Zenica Husejin Smajlović dobio podršku od udruženja taksista, što je unijelo veliku nedoumicu među taksistima ali i građankama i građanima Zenice. 

Kada se radi o navedenoj podršci, na sinoćnjem Plenumu građana Zeničko-dobojskog kantona koji je održan u Sali Bilmišće zabilježio sam i video izjavu u kojoj zenički taksista izjavljuje da oni „ ne mogu podržati čovjeka koji svaki dan prolazi pored štanda divljih taksista, odnosno čija se kancelarija nalazi 50 metara od štanda“.

Pogledajte video prilog : Izjava zeničkog taksiste: Fikret H. 


TAKSISTI ZENICE DAJU PODRŠKU RK BOSNI

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.