Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

nedjelja, 16. veljače 2014.

Reagovanje na lažno iznošenje vijesti i obmanjivanje građana!

Poštujem slobodu medija, slobodu govora i izražavanja ali ne mogu a da vam ne ukažem na lažno iznošenje vijesti i zloupotrebu sindikata u političke svrhe od strane lokalne televizije Zenica.

U informativnoj emisiji emitovanoj 15.02.2014. ( 6-oj minuti video priloga) obavljeno je da je načelnik općine Zenica Husejin Smajlović dobio podršku sindikata Komgrada – Ze, što je apslolutna neistina, odnosno laž.

Ne želim da poričem da je to neko saopštio ili dao ali svaki iole pismen novinar s područja naše općine vrlo dobro zna ko je predsjednik sindikata pomenutog preduzeća i kod koga se nalazi pečat istog kao i to da mi ne pada na pamet takvo nešto.

Poznato je da se takve aktivnosti rade u svim javnim preduzećima i mjesnim zajednicama, ali od danas će biti poznato i do kojih granica može dosegnuti licemjerstvo tzv.novinarstva.

Radi objektivnog i tačnog informisanja tražim da se objavi ovaj demant a od televizije Zenica tražim posebni demant inače ću biti primoran podnijeti prijavu i pozvati na odgovornost za klevetu po osnovu Zakona o zaštiti od klevete.

Muhamed Pivić

dostavljeno: medijima


Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Popularni postovi