Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 16. veljače 2014.

Reagovanje na lažno iznošenje vijesti i obmanjivanje građana!

Poštujem slobodu medija, slobodu govora i izražavanja ali ne mogu a da vam ne ukažem na lažno iznošenje vijesti i zloupotrebu sindikata u političke svrhe od strane lokalne televizije Zenica.

U informativnoj emisiji emitovanoj 15.02.2014. ( 6-oj minuti video priloga) obavljeno je da je načelnik općine Zenica Husejin Smajlović dobio podršku sindikata Komgrada – Ze, što je apslolutna neistina, odnosno laž.

Ne želim da poričem da je to neko saopštio ili dao ali svaki iole pismen novinar s područja naše općine vrlo dobro zna ko je predsjednik sindikata pomenutog preduzeća i kod koga se nalazi pečat istog kao i to da mi ne pada na pamet takvo nešto.

Poznato je da se takve aktivnosti rade u svim javnim preduzećima i mjesnim zajednicama, ali od danas će biti poznato i do kojih granica može dosegnuti licemjerstvo tzv.novinarstva.

Radi objektivnog i tačnog informisanja tražim da se objavi ovaj demant a od televizije Zenica tražim posebni demant inače ću biti primoran podnijeti prijavu i pozvati na odgovornost za klevetu po osnovu Zakona o zaštiti od klevete.

Muhamed Pivić

dostavljeno: medijima


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi