Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


nedjelja, 15. prosinca 2013.

Unutra prazan a na njemu smrtovnica!

Imale su pravo preče kupnje ali ipak im je oduzeto pravo na korištenja javne površine jer je rok istekao 01.06.2013.godine a rješenje o korištenju nije produženo. 

Iako je prodavac kioska, direktorica preduzeća “Duhan” Zenica dd Zenica, prodala navedeni kiosk “Tobacco Press”-u, po svoj prilici zabranjeno je korištenje istog do okončanja sudskog postupka. 

Podsjećanja radi, zbog svega navedenog  pokrenuta je i dobivena tužba na Kantonalnom sudu Zenica protiv Federalnog ministarstva trgovine Mostar i Službe za ekonomske odnose i poduzetništvo Općine Zenica.
Međutim, prethodni kiosk pun robe je uklonjen, sklonjen, ukraden i još uvijek nema zvanični informacija gdje je. U sami cik zore postavljen je novi, koji je još uvijek zapečaćen.

Večeras je izgledao sablasno, unutra prazan a na njemu smrtovnica.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi