Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

utorak, 8. listopada 2013.

Znate li kolika su primanja poslanika u Skupštini Zeničko dobojskog kantona?

Centri civilnih incijativa (CCI) kroz izvještaje o monitoringu rada zakonodavne i izvršne vlasti u Bosni iHercegovini, te pokazatelje i preporuke date u istim, nastoje potaknuti institucije i izabrane predstavnike da u obavljanju svoje dužnosti, u okviru prava i u skladu sa mandatom, kontinuirano reformski djeluju u pravcu pronalaska rješenja za izlazak iz postojećeg stanja, kroz uvođenje antirecesijskih mjera, smanjenje javne potrošnje, pokretanje javnih investicija, čuvanje stabilnosti domaće ekonomije, suzbijanje rada na
crno, poboljšanje položaja socijalnog statusa stanovništva, kako bi se barem djelimično ublažile posljedica ekonomske krize za građane Bosne i Hercegovine.
U posljednjem izvještaju prikazani su podaci o poslanicima. U podacima su navedeni: broj izostanaka sa sjednica, neto primanja, broj osvojenih glasova na Opštim izborima u 2010 godini te broj pokrenutih inicijativa/pitanja/amandmana.


2 komentara:

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.