ponedjeljak, 30. rujna 2013.

"SDA: Snaga fildžan države" i u Zenici!

Ne znam otkud baš meni da stigne anonimni e-mail o plakatima u Zenici. Možda zbog bloga koji pišem ili znajući za moje „simpatije“ prema SDA, ne znam, ali šta je tu je, ne preostaje ništa drugo nego da ga podijelim s vama koji pratite blog, da se pridružim i kažem NE podjeli Bosne i Hercegovine!


Nakon Sarajeva i Zenica je osvanula sa plakatima "Snaga fildžan države" koji vizuelno podsjećaju na izbornu kampanju SDA pod sloganom "Snaga BiH", ali ovaj put šalju nešto drugaciju poruku.

Cilj ove akcije je poslati jasnu poruku SDA i svim ostalim političkim subjektima koji svojim sporazumima žele rasparčati Bosnu i Hercegovinu.
"Ovo je otpor onima koji žele ovu zemlju rasparčati i odlučno NE njihovim sporazumima koje su još 1993. godine dogovorili. Cilj ove akcije je okupiti sve probosanske snage i za sva vremena stati u kraj bolesnim idejama nacionalnih državica u Bosni i Hercegovini", rekao je Zlatan Husić, student iz Sarajeva i jedan od organizatora ove akcije na društvenoj mreži Facebook.
Smatramo da ovakav dogovor nije postignut u interesu BiH i njenih građana, već isključivo u interesu SDA i HDZ BiH koji ovakvim sporazumom produbljuju nacionalne podjele i imaju za cilj formiranje dva nacionalna teritorija na prostoru FBiH. Bez obzira što sporazum tretira izbor članova Predsjedništva BiH kroz jednu izbornu jedinicu i dva izborna područja, smatramo da je ovo početak formiranja "trećeg entiteta" i povratak Herceg Bosne, a što će neminovno voditi i ka bošnjačkoj "fildžan državici" koja je očito politički cilj Sulejmana Tihica i SDA.
"Podsjećam građane BiH na nedavnu izjavu Momčila Krajišnika: "Crtali smo mjesec dana mape '93. godine." i postavljam pitanje: Da li ih to SDA i HDZ svojim sporazumom oživljavaju?!", istaknuo je Husić. 
Ovim putem pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na vjeru, naciju i političku pripadnost, da odbace ovaj sporazum i ne prihvate formiranje tri nacionalne teritorije u našoj državi. Podignite svoj glas i pridružite nam se na Facebook stranici www.facebook.com/fildzan.drzava. Recite NE podjeli Bosne i Hercegovine!

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...