subota, 25. svibnja 2013.

Većina njih se cinično smijala!

Nisam mislio da ću ovakav tekst objaviti na Dan mladosti, htio sam da prođe u svečanom ozračju ali s obzirom da se radi o našoj omladini napravit ću izuzetak.

Nakon što je NU“Kakanjsko Srce“ uputilo Molbu vijećnicima OV Kakanj u kojoj se traži da se odreknu po jedne dnevnice svaki mjesec po sjednici do isteka njihovih mandata mjesec kasnije evo kako se završila cijela ta priča.


Piše: Ilma Topalović

Naime vijećnicima je prvo upućena Molba na koju su burno i negativno reagovali i koju su jednostavno ignorisali.Poslije toga poslali smo im i emailove svakom od njih,međutim nisu se udostojili ni odgovoriti na iste.S obzirom da smo navikli na laži ove gore spomenute „gospode“ bili smo uporni pa smo neke od njih usmeno pitali da se izjasne po ovom pitanju i jasno i glasno su rekli ono što se i očekivalo od ove „ustoličene“ gospode,dakle jedno veliko NE uz sve to većina njih se samo cinično smijala.

Uz sve izgovore koje smo čuli dok je trajala cijela ova priča najupečatljivija nam je bila ona od jednog nam predsjednika kluba,nećemo ga spominjati ali svakako će se prepoznati.Naime taj dotični gospodin ne želi da „lijeva zna gdje je desna dala“.E pa g-dine vjerujemo da ste u pravu,sigurni smo da vam lijeva ruka ne zna gdje je desna dala ali isto tako smo sigurni da vam desna zna gdje je uzela i kol'ko na račun istog ovog naroda kojeg su vam usta bila puna za vrijeme izbora.

Svakako da će nakon ovog saopštenja narod ponovo biti izmanipuliran od strane naših nam vrlih političara i nećemo nikoga kriviti.Međutim dragi narode sjetite se svih predizbornih obećanja,sjetite se „omladine“ koja je bila glavni adut svakog pojedinca koji nas je lagao za govornicom bez obzira kojoj političkoj opciji pripadao.

Svjesni smo i spremni smo i na loše kritike kao i s početka ove priče,spremni smo na rečenice poput one od jednog gospodina koji kaže da hoćemo para bez truda,e pa takvim poput dotičnog gospodina i gospode istomišljenika poručujemo iz Kakanjskog Srca da smo mi pitali vijećnike ono što se niko ranije nije usudio. Isti ti vijećnici su bili u nedoumici da li da daju novac nama ili nekoj drugoj organizaciji pa im je i to bila jedna „prepreka“ tj.izgovor zbog kojeg neće dati tu „siću“ od dnevnica.E pa mi smo pitali za pomoć sve lažove vijećnike i svakako da ne bi smo imali ništa protiv da jedan mjesec dnevnice idu nekom drugom udruženju koji pomažu narodu,gladnom narodu ali k'o i uvijek bitno je imati izgovor.

Naravno kao i u svakoj priči uvijek ima pozitivnih i negativnih strana i likova...

I ova priča ima jednog pozitivnog lika.Zove se Huso Lihović.Viječnik je ispred kluba SDA i ovaj gospodin je prvi rekao da će uvijek stojati na raspolaganju omladini i Kakanjskom Srcu i da će se svakako odreći dnevnice svaki mjesec.

Gospodinu Lihoviću se zahvaljujemo na njegovoj podršci i svakako ćemo je znati cijeniti i uzvratiti mu na isti način kada mu to bude potrebno.

Ovoj drugoj gospodi poručujemo da nećemo zaboraviti ovaj njihov postupak i poručujemo im da nikad ne potcjenjuju onog ko im stoji s druge strane jer za par godina ni mi ,predstavnice Kakanjskog Srca nećemo biti djeca koja su odlučila mijenjati svijet i nahraniti gladne kakanjce .Na njihovu žalost bićemo neko čija će se riječ dalje i šire čuti i zapamtite da sljedeći put kad budete stojali za govornicom i puni sebe govorili kako će te vi unaprijediti poljoprivredu,zaposliti ljude,smanjiti broj siromašnih,napraviti ceste,sigurno će neko imati dovoljno hrabrosti i smjelosti da izađe za tu istu govornicu lažova da Vam u facu i gledajući vas u oči kaže da lažete.I draga moja gospodo,naravno ovo „gospodo“ je uslovno rečeno,jer daleko ste vi od gospode ovo shvatite kao jedan u nizu ispita koji ste pali.Na ovako laganom ispitu u kojem se od vas traži da budete ljudi vi ste pali. Žao mi je što nažalost niste razuvjerili narod i što niste pokazali to dobro koje ja tražim u Vama.Kako god bilo vi se potrudite da što više rodbine zaposlite gdje god stignete dok još možete,nemojte zaboraviti „ubaciti“ svoje ljepše polovine,vaše drage hanume na neko upražnjeno mjesto da zarade koji dinar i ništa se ne sekirajte,nije bitno što nisu stručne za to radno mjesto,ne prate to ljudi.

Da budem krajnje korektna prema vama reći ću Vam samo još to da ste Vi svi skupa moja inspiracija za ovakve tekstove i kad se najmanje budete nadali i mislili kako ste najpametniji jer ste nas opet „prešli“ ja ću da Vam spomenem ovu situaciju i da vas sve poimenično pozovem da odgovarate ovom narodu kojim manipulirate korištenjem vjere iako Vam džamije i crkve nisu ni na kraj pameti osim u situacijama u kojima trebate što više „zgrnuti“ jer vam nikad nije dosta.

Vlast je dosita čudna stvar,samo se vi bogatite,a Kaknjsko Srce će i dalje posjećivati socijalno-ugrožene porodice i pomagati ih u skladu sa našim mogućnostima.

Već smo obišli preko 60 porodica u stanju potrebe,izračunajte koliko je to glasova manje.

S poštovanjem,

Vaše Kakanjsko Srce!


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...