srijeda, 29. svibnja 2013.

Ko bi' rek'o čuda da se dese...

Već ranije sam pisao o inicijativi predstavnica udruženja Kakanjskog Srca koja kako se čini daje i određene rezultate. Opće poznato je da vlast koja nije izložena pritiscima javnosti nikada neće ni funkcionisati u službi svojih građana a na Vama je da li ćete vršiti pritisak. Dok se jedni bore kako izvući maksimalan iznos novca iz budžeta različitih (državnih, federalnih, kantonalnih i općinskih) nivoa na razne načine, (raznim komisijama, paušalima, projektima), drugi pokušavaju preživjeti sastavljujući kraj s krajem. Da se ponekad i „sit gladnom razumije“ svjedoči primjer iz Kaknja.

Piše: Ilma Topalović

Priča o kakanjskim vijećnicima nikako da se utiša. Nakon što su predstavnice Kakanjskog Srca zatvorile tu priču o vijećnicima iz ovog grada koji su jednostavno ignorisali Molbu koja im je upućena desilo nešto neočekivano.
 Naime nekoliko njih se javilo Kakanjskom Srcu sa željom da razgovaramo na tu temu međutim pored g-dina Huse Luhovića još jedan vijećnik,predsjednik kluba SDA,g-din Haris Veispahić se također odrekao svojih dnevnica do kraja mandata u OV Kakanj u korist socijalno-ugroženih porodica.

G-din Veispahić je nakon razgovora sa predstavnicama Kakanjskog srca shvatio razloge naše Molbe upućene vijećnicima i podržao istu ističući svoju grešku i skepticizam te u budućnosti ovaj mladi čovjek također želi pomagati rad Kakanjskog Srca.
Svakako da nakon njegovog ovakvog čina pozivamo i druge vijećnike bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju da razmisle o Molbi koja im je upućena i ako ništa drugo da nam odgovore na istu.

Ovim putem zahvaljujemo se gospodinu Harisu Veispahiću i nadamo se da ćemo u budućnosti biti puno brži kada se radi o ovakvim stvarima.Omladina svakako treba da ima zdrave ideje i ambicije koje se neće bojati reći nigdje jer na mladima svijet ostaje.Inicijativa pokrenuta od strane Kakanjskog Srca za odricanje dnevnica možda nije najpametnija ideja i možda se neće svidjeti ni jednom političaru ali svi moramo biti svjesni činjenice da se život ne može zaustaviti,da ide dalje i da svi ljudi stare.

Ni jedan vijećnik ni bilo koji drugi čovjek ne može znati šta ga čeka sutra i nikad ne možemo biti sigurni da sutra,nekad u budućnosti neće baš nekom od nas,bilo kome trebati pomoć nekog „srceta“.

Iskreno se nadamo da još jedan primjer političara koji je odlučio staviti narod u prvi plan neće biti uzaludan i nadamo se da će ovaj čin g-dina Harisa Veispahića „natjerati“ i druge da razmisle o onome „sutra“ i  o onome što će ostaviti iza sebe.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...