utorak, 2. travnja 2013.

Stigao je i april a one nisu dobile nakanadu ni za decembar mjesec prošle godine!


Svi govore o nekakvoj ugroženosti "nacija" u Bosni i Hercegovini, da ne duljim, ukratko ću navesti samo jedan svježi primjer a vi odlučite ko je ugrožen.

Plaće od 5.500 do čak 7.000 KM….. Omogućeno im i da mjesečno potroše po 1.000 KM računa za mobilne telefone , a na na raspolaganju im je i 1.000 KM mjesečno za troškove reprezentacije – 500 KM interne (u Parlamentu BiH) i 500 KM eksterne (van zgrade institucija BiH).

A invalidnine za Civilne žrtve rata kasne za februar i mart 2013.god., porodiljama ne isplaćuju naknadu, stigao je i april a one nisu dobile nakanadu ni za decembar mjesec prošle godine.

Što se tiče invalidnina, Federacija isplaćuje 70 % a kantoni 30%, Federacija je svoje obaveze izvršila uplatom novca do šestog u mjesecu, međutim ZDK nije izvršio uplate za februar i mart.






Majke porodilje se pitaju zašto im se ne isplaćuje. Kako ćete objasniti majci koja je rodila dijete a nema čime da ga prehrani, koga vi štitite? Čiji vitalni nacionalni interes štitite?

Majkama preporučujem da pročitaju komentar sugrađana Kenana Ć. jer izgleda da druge nema. Naime, Kenan između ostalog kaže “Uglavnom, uskoro možemo očekivati „Pelenica revoluciju“ gdje će se majke novorođenih stanovnika Zenice skupiti pred zgradom kantona. Dostojanstveno će, kako i priliči mladim majkama, ulaz u istu „ukrasiti“ ukakanim pelenicama”.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje:

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...