Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

četvrtak, 11. travnja 2013.

Odluka je na kraju ipak tvoja

Juče poslijepodne građani Zenice su imali priliku vidjeti nesvakidašnju pojavu koja se dešava u vrijeme kiše a koja se naziva “duga”. Duga nastaje kad zrake svjetlosti prolaze kroz kapljice vode raspršene u zraku. 

Iz više dijelova grada građani su fotografisali dugu iznad Zenice a nakon jutarnjeg pregleda vijesti oduševio me komentar na društvenoj mreži facebook u kojem stoji:

“Kažu kad prođeš ispod duge, promjeniš spol ...možda muški u Zenici ponovo postanu muški i prestanu biti pi*kice, koje sjede u kući i čuvaju djecu dok im žena radi...” 


Iako postoji mogućnost da se veoma lako i sam nađem u pomenutoj grupi, svaka čast autoru komentara, to je zaista tako.

Zato, ako si se pronašao u ovome, prije nego se odlučiš proći ispod duge dobro razmisli dali zaista to i želiš i mrdni malo dupetom, možda pronađeš drugi način. Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi