Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 3. travnja 2013.

Najugroženijim kategorijama umanjenje i do 40%?

Koliki će biti procenat umanjenja najugroženijim kategorijama stanovništva ovisi od dana spoznaje da se zakon neće usvojiti! 

Rok koji je MMF postavio BiH za ispunjavanje obveza za isplatu nove tranše ove financijske institucije je istekao. Vlast je u panici, traže se očajna rješenja a novu krizu najviše će osjetiti proračunski korisnici. 

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Fehim Škaljić smatra da federalna Vlada mora pronaći alternativna rješenja u slučaju da izostane tranša MMF-a zbog neusvajanja jedinstvenog zakona o povoljnijem penzionisanju, ukoliko želi da izbjegne građanski bunt.

On smatra da će, ukoliko ne bude usvojen zakon, a samim tim izostane i tranša MMF-a, neminovno doći do rebalansa budžeta i smanjenja budžetske potrošnje za gotovo 40 odsto.

Ministar finansija Federacije BiH Ante Krajina za FACE TV

video

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.