Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 3. travnja 2013.

Najugroženijim kategorijama umanjenje i do 40%?

Koliki će biti procenat umanjenja najugroženijim kategorijama stanovništva ovisi od dana spoznaje da se zakon neće usvojiti! 

Rok koji je MMF postavio BiH za ispunjavanje obveza za isplatu nove tranše ove financijske institucije je istekao. Vlast je u panici, traže se očajna rješenja a novu krizu najviše će osjetiti proračunski korisnici. 

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Fehim Škaljić smatra da federalna Vlada mora pronaći alternativna rješenja u slučaju da izostane tranša MMF-a zbog neusvajanja jedinstvenog zakona o povoljnijem penzionisanju, ukoliko želi da izbjegne građanski bunt.

On smatra da će, ukoliko ne bude usvojen zakon, a samim tim izostane i tranša MMF-a, neminovno doći do rebalansa budžeta i smanjenja budžetske potrošnje za gotovo 40 odsto.

Ministar finansija Federacije BiH Ante Krajina za FACE TV

video

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi