četvrtak, 14. ožujka 2013.

Životinje to sebi nikada nebi dopustile!

K’o da je njemu potrebno da mu supruga bude direktor bolnice, k’o da nema dovoljno novca i eto tobože neka i ona doprinosi kućnom budžetu. Naprotiv, vijest je postavljena da nas nervira, da se skrene pažnja sa osnovnih problema, da nervira kolegu iz suprotnog tabora, da mu pokaže da može kad mu se hoće…. 


Baš kao i navodni problem sa neusvajanjem jedinstvenog matičnog broja, kao slučaj ckve u Fatinoj avliji, crkve nadomak Potočara i mnogih drugih sličnih dešavanja. Pitanja poput onog kako ćete se izjasniti na popisu stanovništva a zbog kojeg se vodi i kampanja “bitno je biti bošnjak” su izgleda daleko bitnija od toga kako živite. Dakle, bitno je biti bošnjak a kako živite, to je sasvim nebitno.

Bosanskohercegovačko društvo je bolesno društvo koje ne zna da je bolesno, kazao je danas u Mostaru predsjednik Društva psihologa u Federaciji BiH Ibrahim Prohić uoči početka Trećeg kongresa psihologa BiH s međunarodnim sudjelovanjem.

Na pitanje zašto je ocijenio bh. društvo bolesnim Prohić navodi kako za to postoje medicinski statistički podatci i da nenormalno stanje društva traje već više od 20 godina. Istaknuo je kako se ne može važećim psihološkim teorijama objasniti poremećaj u motivaciji.

"Poremećaj motiva podrazumijeva da je ono što je važno nevažno, a da je ono što je manje važno najvažnije”istakao je Prohić.

Koliko nam je važno to što nas od posljednjih Opštih izbora vuku za nos svakodnevnim smjenama parlamentarne većine, ministara ili direktora javnih preduzeća pokazali smo i pokazujemo svo vrijeme.

“Čovjek je u potpunosti izgubio inteligenciju prirode i time postao gluplji od životinja. Životinje to sebi nikada nebi dopustile, iako nemaju (ne)razvijen intelekt poput našeg, one sve što rade, rade na svoju dobrobit i društva u kojem žive”, misao dana biozdravlje.net.

Šta reći? Pametnom je i išaret dosta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...