Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 16. ožujka 2013.

Zenica: Brigadiri ORA prodefilovali Titovom ulicom!

Noseći zastave bivše države i obilježja omladinskih radnih akcija, brigadiri su prodefilovali Titovom ulicom u Zenici a zaustavili su se na Kamenom mostu gdje su vezali "katance ljubavi i prijateljstva". 


Mi se imamo čega prisjećati , imate li vi?

Prije svečanog četvrtog druženja najavljenog za večernje sate, brigadiri su posjetili položili cvijeće na spomeniku brigadirki Jeleni, koja je poginula tokom izgradnje pruge.

Nakon nekadašnjih velikih saveznih akcija i perioda lokalnih i republičkih omladinskih radnih akcija, do 1990. godine, oko 1,170.000 omladinaca i omladinki iz svih krajeva Jugoslavije sudjelovalo je u 18.500 lokalnih akcija.

Nažalost, dobrovoljnog rada više nema, jer kapitalistički sustav priznaje samo profit ostvaren na temelju otuđenog rada.

U izgradnji nove Federativne Narodne Republike Jugoslavije obnovljeni su i izgrađeni nove pruge, prvi auto-put, prve hidrocentrale, industrijski objekti, novi gradovi.

Ta činjenica nesumnjivo svjedoči da su mladi ljudi diljem Jugoslavije željeli svojim dobrovoljnim radom, potpuno besplatno i u kratkom roku, izgraditi prijeko potrebne objekte.

Od svega navedenog ostala je samo lijepa uspomena internacionalnog karaktera od i ne tako malog značaja.

Mi se imamo čega prisjećati , imate li vi? Foto galeriju možete pogledati ovdje


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi