ponedjeljak, 25. ožujka 2013.

Općinari opet "zavlače" porodice CŽR!


Sastanak članovima udruženja Civilnih žrtava rata koji je najavljen za ponedeljak 25.03.2013. godine održan je u „Službi za prostorno uređenje“ općine Zenica ali nije promijenio dosadašnje tvrde stavove iz općinske administracije . 

- Prije godinu ili dvije, predstavnici Općine Zenica usaglasili su stav sa svim udruženjima koja okupljaju porodice žrtava proteklog rata, uključujući i Udruženje građana i članova porodica civilnih žrtava rata Općine Zenica da bi imena svih žrtava, uključujući i civilne, trebalo da budu objedinjena na jednom spomen obilježju.

Na spomenik 'Kameni spavač' zato su upisana imena svih žrtava rata na području općine Zenica, - tvrdi Semira Karić, šefica Službe za urbanizam za portal rtvze.ba

Općina Zenica dozvolila je jedino postavljanje posebnog spomen obilježja u znak sjećanja na pokojnu Mateju Jurić, prvu civilnu žrtvu rata na području općine Zenica.

Međutim, udruženje Civilnih žrtava rata ostaje pri podnijetom zahtjevu, prethodnim prigovorima, vjećnićkim pitanjima, rješenjima, svim žalbama i prigovorima.

I dalje su mišljenja das u civilne žrtve rata zaslužile da imaju neko simbolično obilježje gdje su stradali, jer kada je godišnjica da ne bi polagali cvijeće na livadi, nego da se dostojanstveno obilježi, navedeno je u Zapisniku o usmenoj raspravi kojoj su prisustvovali službeno lice Medarić Fata, urbanista Husanović Nedžad, predsjednik udruženja CZR Nezir Trako, član Trogrlić Mirko i član Pavlinović Perica. 


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...