Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

petak, 1. ožujka 2013.

Nekako drugačiji: U Zenici obilježen 1. mart - Dan nezavisnosti ...


Delegacija Zeničko-dobojskog kantona položila je povodom Dana nezavisnosti BiH cvijeće na spomen obilježja ispred Željezare Zenica,  „Papirnoj“ i „Kameni spavač“.

Dok većina država ima “dogovoreni” datum na koji slave dan državnosti, važnost koja se pridaje danu državnosti u BiH i veličina slavlja znatno varira.

Proslava kojom se građani prisjećaju na dan kada je Bosna i Hercegovina postala neovisna i ove godine se slavi samo u Federaciji BiH, ili čak u jednom dijelu Federacije, dok je u RS-u 1. mart, običan, radni dan.

Na službenom spisku zvanica bilo je ukupno 28 organizacija koje su polagale cvijeće a sudeći po fotografijama odziv građana i nije zadovoljavajući.

Na današnji dan prije 21 godina bh. građani su se na referendumu opredijelili za nezavisnost Bosne i Hercegovine, te se ovaj datum smatra jednim od najvažnijih u modernoj istoriji države.

Svim čitateljima  i posjetiocima bloga 32-vijećnik  čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Nema komentara:

Popularni postovi