Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

Drž’te lopova - Radnik nije “pronevjerio” već ukrao!

Ono čega se pametan stidi….. dobro je da ima neko da se i ponosi!

Kažu “radnik pokrao firmu pa zaradio krivičnu prijavu”.  Na prvi mah pomislih, dobro je, pravna država funkcioniše, napokon imamo uređen sistem.

Prema pisanju portal –a 7dana.info policijska stanica Tešanj podnijela je protiv C.I. (36), radnika firme “Horman”, krivičnu prijavu za djelo krađe, nakon što je utvrđeno da je u prošli četvrtak iz kruga preduzeća u mjestu Kraševo ukrao komplet “metalnih letvi” vrijednosti oko 400 KM. Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, ukradeni metalni profili pronađeni su na zadnjem sjedištu njegovog automobila, tokom pretresa koji je policija izvršila nakon prijavljene krađe.

Exspresno odrađeno nema šta, prošli četvrtak pronađeno, juče podignuta krivična prijava, danas objavljeno, sutra možda da se nađe i u zatvoru.

Mada riba smrdi od glave, sudeći prema izvještaju krenulo je od repa. Sad’ će valjda i krivične svima koji su pronevjerili iznose i preko 400 maraka.  Pardon, za ovaj iznos ne kaže pronevjerili, za ovakve kažu ukrali.

Sudeći po svemu, za nekoliko godina možemo očekivati da podižu krivične prijave protiv onih što su pronevjerili milione maraka a da li će se ikada podignuti optužnice teško je prognozirati.

Zašto teško? Zato što je kod nekih “sve po zakonu”  a kad je radnik u pitanju, radnik krade. Pa pobogu brate, pronađene su mu metalne letve na zadnjem sjedištu auta.

Kod repa je pronađen materijalni dokaz, a šta je kod “glave” pronađeno?

Većina političara u BiH koji su bili optuženi i oni kojima je suđeno za korupciju, na kraju su oslobođeni, iako su mjesecima ranije u medijima objavljivani "neoborivi" dokazi o kriminalnim radnjama.

Kod “glave” je izgleda ipak u pitanju bušenje rupa u jakim optužnicama.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.