Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

Drž’te lopova - Radnik nije “pronevjerio” već ukrao!

Ono čega se pametan stidi….. dobro je da ima neko da se i ponosi!

Kažu “radnik pokrao firmu pa zaradio krivičnu prijavu”.  Na prvi mah pomislih, dobro je, pravna država funkcioniše, napokon imamo uređen sistem.

Prema pisanju portal –a 7dana.info policijska stanica Tešanj podnijela je protiv C.I. (36), radnika firme “Horman”, krivičnu prijavu za djelo krađe, nakon što je utvrđeno da je u prošli četvrtak iz kruga preduzeća u mjestu Kraševo ukrao komplet “metalnih letvi” vrijednosti oko 400 KM. Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, ukradeni metalni profili pronađeni su na zadnjem sjedištu njegovog automobila, tokom pretresa koji je policija izvršila nakon prijavljene krađe.

Exspresno odrađeno nema šta, prošli četvrtak pronađeno, juče podignuta krivična prijava, danas objavljeno, sutra možda da se nađe i u zatvoru.

Mada riba smrdi od glave, sudeći prema izvještaju krenulo je od repa. Sad’ će valjda i krivične svima koji su pronevjerili iznose i preko 400 maraka.  Pardon, za ovaj iznos ne kaže pronevjerili, za ovakve kažu ukrali.

Sudeći po svemu, za nekoliko godina možemo očekivati da podižu krivične prijave protiv onih što su pronevjerili milione maraka a da li će se ikada podignuti optužnice teško je prognozirati.

Zašto teško? Zato što je kod nekih “sve po zakonu”  a kad je radnik u pitanju, radnik krade. Pa pobogu brate, pronađene su mu metalne letve na zadnjem sjedištu auta.

Kod repa je pronađen materijalni dokaz, a šta je kod “glave” pronađeno?

Većina političara u BiH koji su bili optuženi i oni kojima je suđeno za korupciju, na kraju su oslobođeni, iako su mjesecima ranije u medijima objavljivani "neoborivi" dokazi o kriminalnim radnjama.

Kod “glave” je izgleda ipak u pitanju bušenje rupa u jakim optužnicama.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi