Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

nedjelja, 3. ožujka 2013.

Darjan i Leila – Nema logike!

Prošlog mjeseca smo se pitali kol’ko će nas koštati kad “dođe čovijek vedra čela i napravi čaršiju od sela”, međutim, danas smo saznali da ni logika nije što je nekad bila.

Opštinski sud u Sarajevu je proglasio krivima Leilu Šeper i Darijana Bilića za remećenje javnog reda i mira. Izrečen im je ukor i naloženo plaćanje sudskih troškova jer su na Vilsonovom šetalištu neovlašteno uklanjali nepropisno postavljene predizborne plakate političkih stranaka, između ostalih i stranke demokratke akcije (SDA) na kojima se nalazio Koldžo Nedžad tadašnji (i sadašnji) načelnik opštine Novo Sarajevo.

Podsjetimo se.... Prekršajnu prijavu podnio je Koldžo Nedžad, na čiju inicijativu je policija legitimisala aktiviste udruženja Akcija građana. 


Nedugo potom podnesena je i prekršajna prijava. Nadležni opštinski sud je reagovao i, evo, okrivljenima dostavio rješenje i uplatnice koje glase na dva puta po šezdeset konvertibilnih maraka.S obzirom da se sudske odluke ne komentrišu možda je ovo prilika da se podsjetimo vica o Muji i Hasi a potom pokušamo usporediti sa našim aktivistima. 


Kopaju Mujo i Haso nekakav kanal. Kopa Mujo, a par metara za njim Haso odmah zatrpava. Tako naiđe neki čovjek, pa začuđeno zapita:

Šta radite to ljudi, pa to nema logike?

Ima logike - odgovori Haso, al' nema Ibre da postavlja cijevi.

U navedenom slučaju bilo bi ovako…

Politički aktivisti raznih stranaka postavljaju plakate po cijelom gradu ne obazirući se jesu li to predviđena mjesta (oglasne table) .

Za njima idu Darjan i Leila i skidaju sve nepravilno postavljene predizborna plakate.

Tako naiđe neki čovjek, ne znajući da nam se političari ne bi trebali smješiti baš sa svih bandera pa začuđeno zapita:

Šta radite to ljudi, pa to nema logike?

Ima logike - al' nema ko da uklanja nepravilno postavljene izborne plakate, odgovoriše aktivisti.

Dakle, druže Darjane i drugarice Leila, iako nema logike, izgleda da ipak ne možete neovlašteno uklanjati neovlašteno/nepropisno postavljene plakate. 
Uručenje Zahvalnice Akciji građana za doprinos očuvanju zgrade Muzeja u protekloj godini. Zahvalnicu primio Darjan Bilic
Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi