nedjelja, 3. ožujka 2013.

Darjan i Leila – Nema logike!

Prošlog mjeseca smo se pitali kol’ko će nas koštati kad “dođe čovijek vedra čela i napravi čaršiju od sela”, međutim, danas smo saznali da ni logika nije što je nekad bila.

Opštinski sud u Sarajevu je proglasio krivima Leilu Šeper i Darijana Bilića za remećenje javnog reda i mira. Izrečen im je ukor i naloženo plaćanje sudskih troškova jer su na Vilsonovom šetalištu neovlašteno uklanjali nepropisno postavljene predizborne plakate političkih stranaka, između ostalih i stranke demokratke akcije (SDA) na kojima se nalazio Koldžo Nedžad tadašnji (i sadašnji) načelnik opštine Novo Sarajevo.

Podsjetimo se.... Prekršajnu prijavu podnio je Koldžo Nedžad, na čiju inicijativu je policija legitimisala aktiviste udruženja Akcija građana. 


Nedugo potom podnesena je i prekršajna prijava. Nadležni opštinski sud je reagovao i, evo, okrivljenima dostavio rješenje i uplatnice koje glase na dva puta po šezdeset konvertibilnih maraka.



S obzirom da se sudske odluke ne komentrišu možda je ovo prilika da se podsjetimo vica o Muji i Hasi a potom pokušamo usporediti sa našim aktivistima. 


Kopaju Mujo i Haso nekakav kanal. Kopa Mujo, a par metara za njim Haso odmah zatrpava. Tako naiđe neki čovjek, pa začuđeno zapita:

Šta radite to ljudi, pa to nema logike?

Ima logike - odgovori Haso, al' nema Ibre da postavlja cijevi.

U navedenom slučaju bilo bi ovako…

Politički aktivisti raznih stranaka postavljaju plakate po cijelom gradu ne obazirući se jesu li to predviđena mjesta (oglasne table) .

Za njima idu Darjan i Leila i skidaju sve nepravilno postavljene predizborna plakate.

Tako naiđe neki čovjek, ne znajući da nam se političari ne bi trebali smješiti baš sa svih bandera pa začuđeno zapita:

Šta radite to ljudi, pa to nema logike?

Ima logike - al' nema ko da uklanja nepravilno postavljene izborne plakate, odgovoriše aktivisti.

Dakle, druže Darjane i drugarice Leila, iako nema logike, izgleda da ipak ne možete neovlašteno uklanjati neovlašteno/nepropisno postavljene plakate. 




Uručenje Zahvalnice Akciji građana za doprinos očuvanju zgrade Muzeja u protekloj godini. Zahvalnicu primio Darjan Bilic








Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...