subota, 23. ožujka 2013.

Bahatost, bezobrazluk ili poigravanje sa porodicama Civilnih žrtava rata?

Ko vrši pritisak? Ko sprečava izdavanje urbanističke dozvole i kome smetaju spomen obilježja? Šta Vas navodi da mijenjate stavove i vraćate predmet skoro pet godina unazad, samo su neka od pitanja koja su postavljena općinskoj administraciji od strane porodica i članova udruženja Civilnih žrtava rata. 

Pitanja sadržana u prigovoru na „Zapisnik usmene rasprave“ održane 02.02.2012.godine postavljena su s razlogom jer općinska administracija godinama ne dozvoljava izgradnju spomen obilježja iako je vještak urbanista 2009 godine u zapisniku o izvršenom uviđaju ustanovio da postoje uslovi za lokaciju spomen obilježja prema podnesenom zahtjevu.

Hoće li sastanak koji je najavljen za ponedeljak 25.03.2013. godine u „Službi za prostorno uređenje“ općine Zenica promijeniti dosadašnje tvrde stavove iz općinske administracije ili će se nastaviti poigravanje sa porodicama Civilnih žrtava rata, pitanje je koje je još uvijek neizvjesno.

Nakon dva dosadašnja negativna rješenja iz općine Zenica, dva poništenja istih od strane ministarstva i vraćanja prvostepenom organu a nakon svih dosadašnjih progovora, sastanaka, žalbi i vijećnićkih pitanja nema mjesta za optimizam.

Vještak urbanista je 2009 godine ustanovio da postoje uslovi za lokaciju, dvije godine kasnije ista komisija je pobila samu sebe i rekla da ne postoje, a nakon svih dosadašnjih prigovora pitanje je samo koji će razlog sada prezentovati.

Da nije žalosna bila bi smiješna i činjenica da je Općinska komisija za obilježavanje značajnih događaja, datuma i ličnosti na sjednici 2010 godine podržala zahtjev CŽR da bi nakon nekog isteka vremena stavili van snage sopstveni zaključak.
Sigurno je samo jedno, da bahatost, bezobrazluk ili poigravanje sa porodicama Civilnih žrtava rata nakon ubijanja namilijih ubija i njih same.


O ljudskim pravima, možda nekom drugom prilikom o nekoj drugoj državi, u ovoj državi ili ovom gradu suvišno je, NAROD ZNA...
Dodaj naslov

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...