Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 16. veljače 2013.

Da bi im pomogli pri donošenju odluke, mi građani pokrenut ćemo peticiju/ Inicijativu

U formi inicijative, načelnicima i predsjedavajućim općinskih vijeća svih općina na području Zeničko-dobojskog kantona premijer Vlade ZDK-a Fikret Plevljak je uputio pismo u kojem podsjeća na hrabri čin Srđana Aleksića iz Trebinja. 

Premijer je kazao kako sjećanje na Srđana treba da se zadrži u općinama Zeničko-dobojskog kantona, kao kičme BiH, u nazivima ulica, ustanova ili drugačijim obilježjima.

Svaka općina u Zeničko-dobojskom kantonu treba odati priznanje Srđanu Aleksiću, saopšteno je iz Press centra Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Šta reći osim, svaka čast premijeru! Sada treba općine da se pokažu a da bi im pomogli pri donošenju odluke, mi građani pokrenut ćemo peticiju/ Inicijativu da jedna od ulica grada Zenica ponese ime Srđana Aleksića.

Peticiju možete potpisati ovdje ali će ista biti organizovana i na ulicama grada Zenice.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.