Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 16. veljače 2013.

Da bi im pomogli pri donošenju odluke, mi građani pokrenut ćemo peticiju/ Inicijativu

U formi inicijative, načelnicima i predsjedavajućim općinskih vijeća svih općina na području Zeničko-dobojskog kantona premijer Vlade ZDK-a Fikret Plevljak je uputio pismo u kojem podsjeća na hrabri čin Srđana Aleksića iz Trebinja. 

Premijer je kazao kako sjećanje na Srđana treba da se zadrži u općinama Zeničko-dobojskog kantona, kao kičme BiH, u nazivima ulica, ustanova ili drugačijim obilježjima.

Svaka općina u Zeničko-dobojskom kantonu treba odati priznanje Srđanu Aleksiću, saopšteno je iz Press centra Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Šta reći osim, svaka čast premijeru! Sada treba općine da se pokažu a da bi im pomogli pri donošenju odluke, mi građani pokrenut ćemo peticiju/ Inicijativu da jedna od ulica grada Zenica ponese ime Srđana Aleksića.

Peticiju možete potpisati ovdje ali će ista biti organizovana i na ulicama grada Zenice.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi