Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 30. siječnja 2013.

Imate tim za Zenicu?

Vama koji se hvalite da imate tim za Zenicu i da je Zenica najveće gradilište u Bosni i Hercegovini, a i šire. Imate najveće gradilište ali sa najmanjim brojem uposlenih radnika. 

Imate tim za Zenicu u kojoj je more nezaposlenih, gladnih i siromašnih.

Imate tim za Zenicu u kojoj se, pored što su sve čećšći, Humanitarni koncerti naplaćuju kao komercijalni.

Imate tim za Zenicu u kojoj se siromašni nadareni talenti umjesto od stipendija školuju od dobrovoljnih priloga građana.

Imate tim za Zenicu u kojoj osim što se redovno pljačkaju građani, povremeno opljačkaše i zlatare.

Imate tim za Zenicu ali imate i pse lutalice koji ordiniraju u timovima i grizu koga stignu.

Imate tim za Zenicu a nakon sedmosatne sjednice Općinskog vijeća po pitanju zagađenja zaključak je da vam treba još i komisija.

Imate tim za Zenicu, imate i Komisiju za praćenje stanja okoliša ali imate i stanje sa ekološkim projektima koja kasne i kasniće i do pet godina.

Imate tim za Zenicu a pored lebdećih čestica prouzrokovanih iz industrijskih postrojenja padaju vam građani sa višekatnica.

Imate tim za Zenicu ali u Zenici vam onkologiju svakodnevno obilaze 72 pacijenta. A koliko ih umire?

Imate tim za Zenicu? Ne, gospodo,  vi imate problem!1 komentar:

  1. Ili jednostavno - imate tim za treću ligu Zapad, nikako za Prvu ili Premier :(

    OdgovoriIzbriši

Popularni postovi

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.