Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

srijeda, 30. siječnja 2013.

Imate tim za Zenicu?

Vama koji se hvalite da imate tim za Zenicu i da je Zenica najveće gradilište u Bosni i Hercegovini, a i šire. Imate najveće gradilište ali sa najmanjim brojem uposlenih radnika. 

Imate tim za Zenicu u kojoj je more nezaposlenih, gladnih i siromašnih.

Imate tim za Zenicu u kojoj se, pored što su sve čećšći, Humanitarni koncerti naplaćuju kao komercijalni.

Imate tim za Zenicu u kojoj se siromašni nadareni talenti umjesto od stipendija školuju od dobrovoljnih priloga građana.

Imate tim za Zenicu u kojoj osim što se redovno pljačkaju građani, povremeno opljačkaše i zlatare.

Imate tim za Zenicu ali imate i pse lutalice koji ordiniraju u timovima i grizu koga stignu.

Imate tim za Zenicu a nakon sedmosatne sjednice Općinskog vijeća po pitanju zagađenja zaključak je da vam treba još i komisija.

Imate tim za Zenicu, imate i Komisiju za praćenje stanja okoliša ali imate i stanje sa ekološkim projektima koja kasne i kasniće i do pet godina.

Imate tim za Zenicu a pored lebdećih čestica prouzrokovanih iz industrijskih postrojenja padaju vam građani sa višekatnica.

Imate tim za Zenicu ali u Zenici vam onkologiju svakodnevno obilaze 72 pacijenta. A koliko ih umire?

Imate tim za Zenicu? Ne, gospodo,  vi imate problem!1 komentar:

  1. Ili jednostavno - imate tim za treću ligu Zapad, nikako za Prvu ili Premier :(

    OdgovoriIzbriši

Popularni postovi