Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

nedjelja, 13. siječnja 2013.

GRAS po scenariju zeničkog KOMRADA i Istocnog Sarajeva!


Mi, “sitna buranija” obično vidimo stvari malo drugačije od političara, samo što to naše viđenje ne pije vode. Godinama govorimo, pišemo i upozoravamo kako se obezvređuju i uništavaju javna preduzeća s ciljem bogaćenja odabranih, ali zbog nemara nadležnih institucija naša upozorenja ostaju mrtvo slovo na papiru.Organizovani kriminal ne poznaje granice ni nacionalnost, zajednički interes im je privatizacija javnog sektora uz svesrdnu pomoć vladajućih političkih elita.

I kako to obično biva, javna preduzeća “ne mogu funkcionisati”, ne posluju pozitivno a nakon privatizacije ista preduzeća posluju savršeno dobro i još ostvaruju dobit.

Prateći dnevna dešavanja, ne mogu a da ne kažem kako se korumpirana banda okomila na GRAS po scenariju zeničkog KOMRADA…..

Za razliku od “pojedinaca” ne osuđujem ponašanje radnika ali se slažem da je zbog milionskih gubitaka neophodan stečaj ovog javnog preduzeća s ciljem ozdravljenja tj. reorganizacija preduzeća a potom utvrđivanje krivične odgovornosti osoba koje su dovele “Gras” u ovakvo katastrofalno stanje.

Ujedno osuđujem ponašanje čelnika Granskog sindikata, koji kao i u mnogim slučajevima zanemarujući akteulena dešavanja, dovodi radnike u poziciju da sami uzimaju stvar u svoje ruke.

Dakle, očigledno je da nekome smeta JAVNO PREDUZEĆE!

Nekoliko ljudi može lagati ali……500-600…….”Petsto-šesto radnika je od petka popodne u krugu preduzeća koji traže da se poništi odluka Vlade Kantona Sarajevo prema kojoj je na čelo preduzeća vraćen Hasan Bašić, čovjek koji je u svom mandatu od maja 2009. do kraja 2010. napravio 27 miliona KM duga i još hiljadu bolesnika u ovoj firmi.”

Interesantan je i dio izlaganja jednog Sarajlije sa foruma klix.ba, koji kako kaže, cijeli svoj zivot zivi od krvavo zaradjene plate u tom Grasu.

“Sve je to uradjeno s ciljem da se Gras konacno unisti i uvuce u stecaj, koji bi bio pokrivac za raspodjelu Grasove imovine, i uvlacenja privatnika u sektor javnog prijevoza, a time i bogacenje pojedinih politickih opcija. Javnosti bi oci bile zamazane cijenom od 1 KM, jedan odredjeni period, a onda bi nastao Centrotrans Show po scenariju Istocnog Sarajeva.

Time bi se postigao jos jedan cilj, a to je da bi vlada rijesila sebe problema zvanog Gras koji nisu u stanju da rijese jer bi previse njihovih guzica sto u upravi, sto u sindikatu, sto u vladi jednostavno stradalo. Bio bi scenario svih ostalih unistenih firmi - prodaj za marku, izvuci sto vise i zatvori. I pojeo vuk magarca”, između ostalog navodi Sarajlija.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi