Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

subota, 10. studenoga 2012.

U Zenici sve prolazi i ima svoju publiku!

Na platou ispred Robne kuće BOSNA 10.11.2012. u vremenu od 10- 12 sati bio je pravi Bosanski lonac.
Jedni pod parolom “Zakonom protiv onih koji krše zakone” potpisuju peticiju protiv gradnje HE VRANDUK, drugi su u uobičajenoj subotnjoj šetnji uz obaveznu kaficu a treći se u okviru zatvaranja sajma OPEN-S opuštaju na manifestaciji "Smotra ZE-folklora".
I dok se jedni nose sa "teretom" borbe za osobna i kolektivna prava, drugi su u nekom drugom “svijetu” ili okruženju.
Mada, poznata je ona stara 'kroz Bosnu ne pjevaj, kroz Srbiju ne igraj, a kroz Makedoniju i ne pjevaj i ne igraj' mogli bi je zamijeniti novom "kroz Bosnu ne pjevaj, kroz Srbiju ne igraj a kroz Zenicu niti igraj niti pjevaj”


Video snimio: Nezir Trako

Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi