Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 30. studenoga 2012.

Očigledno je da nam nikakva politika ili političari neće pomoći!

Juče je zvanično počelo sa radom Vijeće općine Zenica, u novom sazivu. Održana je prva, konstituirajuća sjednica . 

Između ostalog rečeno je nešto i o okolišu, tj. kazali su kako će učiniti sve “da pritisnu nadležne da realiziraju obaveze koje su naložene zakonom”.

Ako se prisjetimo šta je sve do sad “obećano”, više je nego očigledno da nam nikakva politika ili političari neće pomoći.

A ko će u narednom periodu donositi odluke i na koji način, najbolji je primjer Prva sjednica Općinskog vijeća Zenica. Nakon davanja svečane izjave vijećnici su za predsjedavajućeg izabrali dosadašnjeg predsjedavajućeg, iz stranke za BiH a izbor je izvršen javnim glasanjem.

Glasanju nisu prisustvovali vijećnici SDP-a i SBB-a, jer su željeli da se izbor za predsjedavajućeg Vijeća obavi tajnim glasanjem s čime se slažem jer bi na taj način odluka možda bila i drugačija.

To znači: 6 iz stranke SDP, i 5 iz SBB = 11vijećnika …. Iz stranke SBIH 2 i iz Stranke za narod 2, = 4 odnosno 3, jer onaj o kome se odlučuje ne glasa.

HDZ koalicija za Zenicu ima jednog = 1 i predstavnici nacionalnih manjina imaju = 1 tako da 14 vijećnika iz stranke SDA u stvari donesoše i donosit će odluke uz pomoć SBiH, Stranke za narod, HDZ-a i predstavnika manjina.

SRETNA NAM NOVA PARLAMENTARNA VEĆINA I STARI PROBLEMI.


foto: 7dana info

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi