ponedjeljak, 26. studenoga 2012.

Među Zeničanima koji su položili cvijeće na kosturnicu "Papirna" nema načelnika!

Evo treći mandat izabrasmo istog Općinskog načelnika, obrazovanog, poštenog, načelnika koji služi građanima a ne građani njemu, ne znam, po ponašanju meni se čini da je obrnuto. 

Načelnik kojeg nema kada vam je potreban, načelnik do kojeg ne možete doći ako niste podobni ili ako vas kojim slučajem baš on ne pozove na razgovor u četiri oka. Desi se i da pozove ali ima ih i koji ga odbiju, neka i treba da ga odbiju.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Zenici je obilježen polaganjem cvijeća i na spomen obilježju “Papirna” a njega nema. Dođu tu i delegacije Vlade Zeničko- dobojskog kantona, sa premijerom na čelu, dođu i predstavnici boračkih i udruženja civilnih žrtava rata samo njega nema. On po običaju, pošalje svoje sljedbenike.

U prisustvu građana poštovalaca antifašističkih i oslobodilačkih tekovina, govor je održao Mile Kovačević, potpredsjednik SUBNOAR-a Zenica.

„Bez sumnje 25. novembar je najvažniji datum u istoriji Bosne i Hercegovine. Postoje oni koji ne misle tako, ali je nesporna činjenica da je tada potvrđena hiljadugodišnja tradicija jedinstvene BiH“, rekao je Kovačević.

Postavlja se pitanje da li je načelnik Husejin Smajlović jedan od onih koji ne misle tako s obzirom da niz godina vješto izbjegava polaganje cvijeća kada su antifašisti u pitanju.

Načelnik zaboravlja da je za ovaj grad živote dalo oko 1.200 naših sugrađana, da se poginuli ne mogu dijeliti, da i te žrtve ne smijemo zaboraviti.

A ko zna, da je u pitanju otvaranje kakve dionice seoskog puta u pitanju možda bi i prisustvovao.

delegacija ZDK-a na polaganju cvijeća / foto: 7dana info

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...