srijeda, 17. listopada 2012.

Performans u invalidskim kolicima !

Udruzenje osoba sa invaliditetom iz Zenice, danas je organizovalo okupljanje na Trgu BiH ispred Gradske kafane, tvz. rampa za prilaz Opcini Zenica, da bi izrazili negodovanje u vezi provedbe aktualnih zakonskih propisa iz Zakona o gradjenju i Uredbe o prostornim standardima, urbanisticko-tehnickim uslovima i normativima za sprjecavanje stvaranja arhitektonsko-urbanistickih prepreka za lica sa umanjenim tjelesnim mogucnostima.
Odrzan je perfomans sa invalidskim kolicima koja su ponudjena sugradjanima, ali
i prvenstveno nacelniku opcine, predsjedavajucem opcinskog vijeca i pomocnicima nacelnika za inspekcijske poslove, urbanizam i sluzbe za komunalne poslove, te sefu gradjevinske inspekcije, da pokusaju da savladaju arhitektonske barijere na Trgu BiH.
Razlozi odrzanja ovog preformansa su u nesprovedbi pomenute Uredbe i cinjenicama da od 2008. god. nije izgradjeno ni jedno skosenje (ne racunajuci ovo sa NDI, Banja Luka) te da se izgradnja GGM-a vodi nepropisno uz unistavanje ranije dobro rijesenih pjesackih prelaza skosenjima. Npr.: 

Kako da slijepa osoba predje na rondou? Kako da se predje s jedne na drugu starnu mostova, koji su sada "obogaceni" rondoima?!







Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...