Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


subota, 20. listopada 2012.

DISANJE JE POSTALO OPASNO PO LJUDSKO ZDRAVLJE?

Njemačka studija provedena na građanima koji su najmanje 20 godina živjeli na istoj lokaciji pokazala je kako oni koji obitavaju kraj prometnih cesta češće pokazuju simptome blage degradacije kognitivnih sposobnosti koje kasnije mogu prerasti u senilnost. 

Istraživači su zaključili kako dobiveni rezultati dokazuju vezu između kronične izloženosti zagađenom zraku i problema s pamćenjem. Prema njihovom mišljenju razlog nastanka problema su vrlo fine čestice prisutne u zagađenom zraku, koje kroz pluća i krvotok dospijevaju u mozak gdje uzrokuju upalne procese povezane sa senilnošću.

Ljudski organizam nije predviđen za suzbijanje takvih napadaja na naše zdravlje!
Učinak je polagan i nečujan. Možda ćemo pravu štetu koja je učinjena našim organizmima osjetiti tek godinama nakon takve izloženosti!

A možda su se prvi simptomi odrazili na upravo održanim lokalnim izborima???

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi